Omega Pharma-Lotto heeft geen tweede ritzege kunnen boeken met Philippe Gilbert of Jurgen Van den Broeck. In de slotkilometer zag de tactiek van de ploeg er een beetje vreemd uit. "De benen hebben beslist voor mij", zei Gilbert.

Philippe Gilbert kwam op het einde iets te kort om zijn tweede ritzege te boeken. "Ik had vandaag niet de benen van zaterdag", zei de Belgische kampioen. "De benen hebben beslist voor mij."

In het begin van de slotklim bepaalde Jelle Vanendert het tempo voor Gilbert. "Ik riep nog dat hij wat rustiger mocht rijden, maar hij heeft me blijkbaar niet gehoord. Daar ben ik al wat in het rood gegaan."

En in het slot dichtte Gilbert een klein kloofje op zijn ploegmaat Van den Broeck. "Ik dacht dat hij de sprint wou voorbereiden, hij had niks gezegd. Op dat moment moest ik proberen te recupereren, maar dat lukte niet. Mijn benen waren verzuurd."

Is de verjaardag van Gilbert nu minder geslaagd? "Winnen zou speciaal geweest zijn met mijn verjaardag, maar ik kan niet ontgoocheld zijn. Ik heb al een mooie Tour gereden tot nu toe."

Jurgen Van den Broeck houdt gemengde gevoelens aan de vierde rit. "Jammer dat ik de etappe niet kon winnen, maar ik heb toch wat seconden genomen op enkele concurrenten."

Van den Broeck eindigde als negende op de Mûr-de-Bretagne en wint zes seconden op Bradley Wiggins en acht op onder meer Robert Gesink en Andy Schleck.

"Ik zag dat enkele van de favorieten naar een kleinere versnelling moesten schakelen op het eerste knikje. Ik voelde me nog goed en heb even doorgetrokken op een grote versnelling," zei de vijfde van vorig jaar.

"Philippe had wellicht niet die superbenen om het verschil te maken. Maar we hebben het geprobeerd en we kunnen ook niet elke dag winnen. Voor mij is het geen verrassing dat Hushovd het geel nog houdt, hij is niet zo maar een sprinter."

Marc Sergeant moest de fase met Gilbert en Van den Broeck uitleggen. "Of ze met elkaar moesten praten? Ik denk dat er niet veel zijn die op dat moment van de wedstrijd nog kunnen praten."

"Gilbert wou Van den Broeck als springplank naar de zege gebruiken. Dat was hem zaterdag met Fabian Cancellara gelukt."

"Zijn poging stokte echter bij het wiel van Jurgen en dat zag er wat vreemd uit. De benen waren niet goed genoeg," denkt Omega Pharma-Lotto-manager Sergeant.

"Van den Broeck is tevreden met het goeie gevoel in zijn benen, maar hij is ontgoocheld over de afloop. Cadel Evans liet Jurgen tactisch rijden en het was niet aan Gilbert om dat gat te dichten."

sporza.beMisschien ook interessant: