Tom Boonen is tijdens de vijfde etappe gevallen. De kopman van Quick-Step ging samen met onder meer ploegmaat Gert Steegmans onderuit. Boonen viel zwaar op zijn schouder en zijn hoofd, maar verbeet de pijn en reed toch voort.

Er lijkt een vloek te rusten op de vijfde etappe. Na de valpartijen van onder anderen Brajkovic, Gesink, Contador en Sørensen werd het peloton even later opgeschrikt door een nieuwe val.

Op iets minder dan 60 kilometer van de finish ging Tom Boonen met onder meer ploeglaats Gert Steegmans en Addy Engels tegen de vlakte in de buik van het peloton.

Boonen bleef lang op de grond zitten, tastte naar zijn sleutelbeen en schouder en deed ook even zijn helm af. Het leek alsof hij zou opgeven maar hij stapte toch weer op zijn fiets.

Boonen reed met een verkrampt gezicht voort en probeert nu in het gezelschap van Engels op tijd de finish in Cap Fréhel te bereiken. Hij heeft een achterstand van enkele minuten op het peloton.

porza Radio belde tijdens de calvarietocht van Boonen met Quick-Step-ploegleider Wilfried Peeters. "Tom zit weer op de fiets. Hopelijk haalt hij de finish en kunnen we daarna zijn blessures evalueren."

"De tijdsgrens zou een probleem kunnen worden. Daarom heb ik aan Addy Engels (ploegmaat van Boonen, red) gevraagd om te wachten. Ze rijden rond de 50 km/u. Normaal moet het dus lukken."

De komende dagen worden sowieso cruciaal. "Een valpartij is altijd ambetant. Tom is op zijn hoofd gevallen. Daarom duurde het zo lang voor hij weer op zijn fiets zat. Hij was draaierig. Laten we hopen dat alles goedkomt."

sporza.beMisschien ook interessant: