De dokters hebben de lichamelijke schade bij Tom Boonen opgemeten. De kopman van Quick-Step, die zwaar ten val kwam in de vijfde Tour-rit, heeft enkele schaafwonden, een diepe vleeswonde aan zijn bil en lichte hoofdpijn. "Ik zal donderdag starten."

Quick-Step deelde woensdag in de klappen. Bij de vele valpartijen gingen naast Boonen ook Sylvain Chavanel, Gert Steegmans, Gerald Ciolek, Addy Engels en Kevin De Weert tegen het asfalt.

Boonen doet zijn verhaal: "Voor mij vielen ze. Ik remde, maar raakte een wiel van mijn voorganger. Ik vloog over mijn fiets, en viel op mijn hoofd en rechterzijde. Mijn helm brak in stukken bij de klap."

"Nadat ik van de shock bekomen was, wilde ik gewoon de rit uitrijden. Ik dank Engels voor zijn steun. Alleen riskeerde ik niet op tijd binnen te komen. Nu moet ik zo veel mogelijk rusten en goed recupereren. Want ik zal starten."

Ook Chavanel en Steegmans kwamen gehavend uit de rit, maar ze komen morgen ook aan de start. De Fransman heeft last van zijn rechterschouder, de Belg heeft wonden aan zijn knie en schouder en pijn aan zijn linkerpols.

sporza.beMisschien ook interessant: