Philippe Gilbert zette André Greipel schoontjes af in de massasprint. De Duitser werd derde, maar volgens de Belgische kampioen was het belangrijker dat het ploegbelang primeerde bij Omega Pharma-Lotto.

Philippe Gilbert moet zijn groene trui afstaan aan Spaans kampioen Rojas, die beter deed in de tussenspurt en finish.

"Bij die tussensprint zat ik boven mijn limiet", reageerde Gilbert bij Sporza. "Maar daarna kon ik een beetje herstellen en heb ik voor Greipel gewerkt. Hij werd uiteindelijk derde. Jammer, maar dat is niet onlogisch tegen een Cavendish."

"We hebben bewezen dat we nog altijd één team zijn. We hebben goed samengewerkt voor Greipel en hadden alleen oog voor het ploegbelang. We waren dan ook wat verrast door de polemieken in de pers. Zaterdag rijd ik weer in de Belgische trui, die vind ik mooier dan de groene."

André Greipel gaf Gilbert meteen na de aankomst een knuffel en bedankte hem voor zijn werk. "Misschien versnelde ik iets te snel, maar het was toch close aan de streep. Het was moeilijk met de wind op kop. De ploeg heeft onvoorstelbaar goed gewerkt."

Gianni Meersman zat bij de ontsnapping van de dag. Hij was de sterkste van de vier vluchters. "Ik wilde me tonen en eens voorop zijn, want vandaag kon ik toch niet winnen als ik in het peloton zou blijven."

"De wind deed pijn, maar we deden ons best. Onze grootste bonus was zeven minuten. Persoonlijk geloofde ik niet dat we het zouden houden. Maar wie niet waagt, niet wint."

"Ik zal het niet bij deze ene keer laten. Ik kijk uit naar de rustdag van maandag en zal dan eens kijken wanneer ik nog eens probeer," zegt de FdJ-renner.

sporza.beMisschien ook interessant: