Super-Besse is één van de ritten die Philippe Gilbert voor de Tour heeft aangestipt. De Belgische kampioen zegt zijn dipje te hebben verteerd en wil gaan voor ritwinst. Marc Sergeant, manager van Omega Pharma-Lotto, hoopt dat Jurgen Van den Broeck van pech gespaard blijft.

Philippe Gilbert heeft al een week niet gewonnen. Dat was een opmerking - met vette knipoog - die Sporza maakte bij de start van deze achtste rit, in Aigurande. Gilbert moest erom lachen en antwoordde gevat.

"Ik heb al één rit gewonnen en alle truien gehad. Bovendien ben ik altijd vooraan geëindigd. Tot nu toe verliep alles dus perfect wat mij betreft. En ik ben nog niet gevallen. Hout vasthouden, dus."

"Ik voel me weer fris. Mijn slechtste dag was op de Mûr-de-Bretagne, maar nu ben ik weer fris. We zullen rap rijden vandaag, maar niet overdreven. Ik verwacht weer iets van Alberto Contador in het slot. Hij is trots en wil wat tonen."

Omega Pharma-Lotto-kopman Jurgen Van den Broeck heeft nog geen trap te veel gegeven en is nog niet gevallen. Vooral dat laatste is belangrijk, want zijn concurrenten vallen als vliegen weg de laatste dagen.

"Sebastian Lang zit altijd bij me en hij is een onmisbare pion" , zegt Van den Broeck. Geen Horner, Brajkovic en Wiggins meer, dat is goed nieuws voor de Belg. "Eigenlijk niet nee, want een val wens je niemand toe."

Marc Sergeant: "Als je ziet wie allemaal al gevallen is, mogen wij van geluk spreken. Elke keer weer is het ons hart vasthouden in de auto. We proberen pech te vermijden door zoveel mogelijk vooraan te rijden. Dat kost heel veel moeite, maar dat blijft de prioriteit."

sporza.beMisschien ook interessant: