Cadel Evans kan vandaag zijn tweede ritzege én het geel pakken. BMC-ploegleider John Lelangue houdt de druk af. "Geel zou mooi zijn, maar het moet niet. We moeten vooral proberen seconden te pakken en zelf geen te tijd verliezen."

Cadel Evans heeft de eerste Tour-week prima doorstaan. De Australiër vermeed valpartijen door alert vooraan te rijden en won op de Mûr-de-Bretagne. Ook vandaag hoort de kopman van BMC tot de favorieten voor de ritzege. "We moeten afwachten hoe het eerste deel van de rit verloopt, maar normaal is dit een aankomst voor hem", zegt BMC-ploegleider John Lelangue.

"De aanloop naar de Col de la Croix Saint-Robert zal belangrijk zijn. Op de klim naar Super-Besse wordt het goed uitkijken, al verwacht ik geen grote tijdsverschillen. Cadel kan het geel pakken, maar er is geen druk. We moeten vooral proberen om seconden te pakken en zelf geen tijd te verliezen."

Evans maakt een bijzonder goede indruk. "Hij is met de beste voorbereiding van zijn leven naar hier gekomen. Bovendien kan hij rekenen op een sterke ploeg. De beslissing om vier renners van onze klassieke kern in onze ploeg op te nemen, was een uitstekende keuze voor de eerste week."

sporza.beMisschien ook interessant: