In het Leopard-kamp verwachten ze vandaag een aanval van Alberto Contador. Andy Schleck moest op de Mûr-de-Bretagne nog wat tijd prijsgeven op de Spanjaard, maar is volgens ploegmaat Maxime Monfort in vorm. "Hij is er klaar voor."

Team Leopard is de eerste Tour-week zonder kleerscheuren doorgekomen. "We zijn niet gevallen en we hebben geen tijd verloren. Dat was ons doel. Nu kan de Tour beginnen", zegt Maxime Monfort.

Bij Leopard verwachten ze vandaag een aanval van Contador. "Hij zal zeker aanvallen. Niet zozeer om tijd te pakken, maar om te tonen dat hij nog meespeelt voor het klassement. We moeten proberen bij hem te blijven", zegt Monfort.

Monfort drukt de twijfels rond de vorm van Andy Schleck resoluut de kop in. "Fränk en Andy staan in de top tien dus alles is momenteel perfect. Het publiek denkt misschien dat Andy minder in vorm is omdat hij moest lossen op de Mûr-de-Bretagne, maar die steile en snelle klim lag hem gewoon niet."

"Hij is er mentaal zeker klaar voor en zit op hetzelfde of misschien zelfs een beter niveau dan vorig jaar. Andy piekt ook naar de laatste week. Hij moest niet aan 110% aan de Tour-start staan", zegt Monfort.

sporza.beMisschien ook interessant: