Philippe Gilbert blijft de sterke prestaties aaneenrijgen, ook in de Tour. De nieuwe groenetruidrager was alweer op de afspraak op Super-Besse, maar kwam net te kort voor de ritzege. "Costa was al te ver", zei Gilbert.

Philippe Gilbert heeft woord gehouden. Hij zei weer fris te zijn en toonde dat ook in de slotkilometer op Super-Besse. "Zo'n klim is gewoon perfect voor mij", zei Gilbert.

"Ik heb twee keer gedemarreerd, omdat ik de eerste keer niet op het buitenblad geraakte. Ik moest weer gaan zitten. Mijn tweede uitval was wel goed, maar Costa was al te ver. Ik heb mijn best gedaan, maar beter kon ik niet."

Gilbert sprokkelde zowel in de tussenspurt als aan de finish punten en mag zich daardoor morgen opnieuw in het groen tooien. Ook de plooien in de ploeg lijken helemaal gladgestreken. "De ploeg heeft weer voortreffelijk gereden. We werken allemaal goed samen en ik heb weer groen."

Gilbert voert het puntenklassement nu aan met 187 punten, José Joaquin Rojas staat tweede met 172 punten. "Of ik het groen tot in Parijs kan vasthouden? Neen, we zien wel dag per dag. Ik heb geen stress en voel mij uitstekend", liet de Belgische kampioen weten.

sporza.beMisschien ook interessant: