Philippe Gilbert was een van de opvallendste figuren van de eerste Tour-week. Als het van hem afhangt, blijft hij die rol vertolken. De Belgische kampioen heeft niet alleen zijn zinnen gezet op de groene trui, hij houdt ook nog één oog op het klassement.

De sfeer bij Omega Pharma-Lotto was een beetje bedrukt. De ploeg werd zondag onthoofd door de opgave van klassementsrijder Jurgen Van den Broeck. "Gisteren was de moed ons even in de schoenen gezakt, maar we beseffen ook dat de Tour doorgaat", zegt Philippe Gilbert.

"Het is spijtig dat we met Jurgen Van den Broeck en Frederik Willems twee mannetjes verliezen, maar we blijven koersen voor het groen en voor ritzege voor André Greipel en ik."

"Ik wil Greipel zeker helpen zijn droom te realiseren. Ik kan de sprint aantrekken zoals Mark Renshaw dat doet voor Mark Cavendish. Die eindigt ook nog altijd in de top tien."

"Mijn conditie is nog altijd goed. Ik heb nog geen dipje gehad en hopelijk krijg ik dat ook niet. Ik word zelfs elke dag nog een beetje beter."

"Ik nam zondag al een optie op de groene trui. Ik denk dat Cadel Evans nog mijn grootste concurrent zal worden. Ik sta ook goed in het klassement (negende) en klim beter dan vroeger. Ik ga de toppers toch proberen te volgen in de bergen."

sporza.beMisschien ook interessant: