Omega Pharma-Lotto zette alles op Greipel, maar die kon Cavendish op weg naar zijn derde ritwinst niet bedreigen. Gilbert moet zijn groene trui afstaan aan Cavendish en rijdt morgen opnieuw in de Belgische driekleur.

Philippe Gilbert verliest zijn groene trui aan Cavendish. "We hebben in de sprint alles op André Greipel gezet. Ik heb geen risico's genomen en gewoon gevolgd."

"Of ik de komende dagen de groene trui terugneem in de bergen? Dat kan ik nu nog niet zeggen. Ik zal donderdag wel zien hoe de benen aanvoelen in de bergen."

André Greipel werd tweede. "We hadden geen geluk vandaag. De sprint werd goed aangetrokken door Roelandts, maar ik had wat problemen met Feillu. Jammer, want het was de eerste keer dat Jürgen en ik elkaar vonden in de sprint."

"Toch blijft het vertrouwen groot. Ik weet dat ik goeie papieren heb als het op sprinten aankomt. Of ik in Parijs wil winnen? Ik moet er eerst nog geraken", reageert de Duitse sprinter nuchter.

Romain Feillu werd zesde en wordt als kamikaze omschreven. "Ik ben in het wiel van Roelandts gesprongen. Als je niemand hebt die de sprint voor je aantrekt, moet je nu eenmaal van wiel tot wiel springen. Dat is mijn stijl."

"Dat Greipel dan kwaad is, is zijn probleem. Of ik niet bang ben voor een slechte reputatie? Ik wil gewoon winnen."

Thomas Voeckler rijdt sinds gisteren in de gele trui. "Het is mogelijk dat ik het geel nog een dag lang vasthoud, maar zelf denk ik van niet. Ik verwacht dat ik mijn trui verlies in de bergen."

"Of ik moet hopen dat de favorieten niet gaan aanvallen in de eerste bergrit? Ik heb meestal al moeite om te volgen nog voor de toppers aanvallen."

"Ik denk ook dat Contador niet lang zal wachten. Hij moet toch veel tijd goedmaken. Hoe dan ook, ik heb al een mooi seizoen achter de rug. Ik start morgen zonder druk. Als ik de trui verlies, is dat geen ramp."

sporza.beMisschien ook interessant: