De renners van Omega Pharma-Lotto toonden zich ook in de dertiende etappe. Philippe Gilbert reed weg uit het peloton in de slotfase. Vanendert probeerde dan weer wat punten voor het bergklassement te verzamelen.

Philippe Gilbert kwam als tiende over de streep in Lourdes. Hij sprokkelde zo zes punten voor de groene trui en schuift op naar de negende plaats in het eindklassement. "Ik heb zoveel mogelijk punten proberen te pakken voor de groene trui."

"Eigenlijk had ik in de ontsnapping willen zitten, maar iedereen wist dat ik iets zou proberen en HTC en Movistar (voor Cavendish en Rojas) lieten mij niet wegrijden. Op de Aubisque ben ik nooit in het rood moeten gaan en in de afdaling heb ik mij wat geamuseerd. Zo geraakte ik weg."

Jelle Vanendert probeerde tot twee maal toe wat punten de sprokkelen voor de bolletjestrui. "Ik ga niet speciaal voor de bollen, maar ik had gewoon een kans om de punten op die eerste klim mee te graaien", zegt Vanendert.

"Op de Aubisque nam ik ook makkelijk punten", denkt de Limburger. Hij weet duidelijk nog niet dat hij daar helemaal geen punten won. Er waren maar voor zes renners punten te verdienen.

"Ik ken het systeem voor die punten niet goed. Er was wel communicatie vanuit de auto, maar de helicopters maken veel lawaai."

sporza.beMisschien ook interessant: