Na zijn val en opgave in de Tour heeft Tom Boonen zijn programma hertekend. De Quick-Step-renner zal eind juli zijn rentree maken in de Ronde van Polen (31/07-06/08). "Ik heb goeie herinneringen aan die wedstrijd", zegt Boonen.

Na Polen reist Boonen naar Londen, waar op 14 augustus de olympische testrit plaatsheeft. Daarna gaat het richting Vuelta (20/08-11/09). De Eneco Tour (8-14/08), door België en Nederland, valt weg.

Bij zijn val liep Boonen een hersenschudding op en blessures aan zijn rug, rechterschouder en -been. Afgelopen weekend zette de medische staf het licht op groen en sindsdien traint hij weer.

"Ik ben blij dat ik weer kan fietsen en opgelucht dat de val geen al te ernstige gevolgen heeft", zegt Boonen, die al uitkijkt naar de Ronde van Polen, een rittenkoers die tot de World Tour behoort.

"Ik heb goede herinneringen aan die wedstrijd. In 2000 was het mijn eerste koers als stagiair bij een profteam (US Postal, red). Het was ook de eerste keer dat ik een wedstrijd van meer dan 200 km reed. Voor de laatste twee ritten paste ik. Ik was nog maar 19 en was nog nooit zo moe geweest."

sporza.beMisschien ook interessant: