Nu Omega Pharma en Quick-Step de handen in mekaar slaan, is de vraag waar de toekomst van Philippe Gilbert ligt. Omega Pharma maakt zich sterk dat de Belgische kampioen nog onder contract ligt, maar dat wordt betwist door het management van Gilbert.

BMC, het team van Tourwinnaar Cadel Evans, ligt in poleposition om Philippe Gilbert binnen te halen, maar Omega Pharma is niet van plan de Belgische kampioen te laten gaan.

Gilbert heeft nu een contract bij de Belgian Cycling Company (BCC), de wielerstructuur achter Omega Pharma. Daar maken ze zich sterk dat Gilbert in een clausule nog vastligt tot volgend jaar.

"Laten we niet vergeten dat Gilbert nog altijd onder contract ligt bij ons", vertelt Geert Coeman, manager van Omega Pharma, in Het Laatste Nieuws. "Gilbert was een vrije renner geweest, mocht de ploeg hebben opgehouden te bestaan, maar we gaan gewoon voort."

"Bij ons zou Gilbert in België kunnen blijven. En hij wordt dé man, iets waar hij bij BMC met Evans niet zo zeker van is."

En Tom Boonen? "Tuurlijk passen Gilbert en Boonen in één ploeg. In slechts enkele klassiekers streven ze dezelfde belangen na, maar met goede tactische afspraken is alles mogelijk."

Philippe Gilbert zou BCC (lees: Omega Pharma) kunnen verlaten als hij een afkoopsom betaalt van 1 tot 1,5 miljoen euro. Dat wordt betwist door de manager van Gilbert. Die zegt dat de clausule enkel geldt voor Omega Pharma-Lotto en die ploeg bestaat straks niet langer.

"Er liggen vier contractvoorstellen klaar: van Astana, Quick-Step, BMC en het nieuwe Lotto. De Belgian Cycling Company (BCC) heeft niet eens een voorstel gedaan", zegt Vincent Wathelet, manager van Gilbert, in Gazet van Antwerpen.

"Of het voorstel van Quick-Step nu als dat van BCC wordt beschouwd, dat laat ik aan de advocaten over."

"Het wordt een juridische strijd en dat maakt ons misselijk. We begrijpen niet zo goed het spel dat momenteel gespeeld wordt."

"Gelukkig staat Philippe mentaal zeer sterk. Vergeet niet: hij beslist en niemand anders."

sporza.beMisschien ook interessant: