Philippe Gilbert heeft zich de voorbije dagen geërgerd aan de heisa rond zijn toekomst. Gilbert denkt dat hij door het uiteenvallen van Omega Pharma-Lotto een vrij renner is, maar Patrick Lefevere en Marc Coucke betwisten dat. "Gelukkig ben ik ook in mijn hoofd sterker dan de rest."

Het juridische welles-nietesspelletje over de toekomst van Philippe Gilbert is ook bij de renner zelf niet in goeie aarde gevallen. "Ik dacht dat ik al moeilijke momenten in mijn carrière had gekend, maar de voorbije week was de zwaarste uit mijn carrière", zegt Gilbert in de kranten.

Toch is Gilbert bereid om te praten met Marc Coucke. "Hij is nog altijd mijn baas, ik kan hem dus moeilijk een gesprek weigeren. Maar ik weet niet wat ik hem te vertellen zou kunnen hebben. Misschien heeft hij mij wel wat te zeggen."

Het lijkt duidelijk: Philippe Gilbert wil naar een ander team (wellicht BMC), maar Coucke en Lefevere houden Gilbert aan zijn contract en eisen minstens een afkoopsom. "Het is voer voor juristen", zegt Gilbert.

"Zelf hou ik me op dat niveau niet bezig. Ik wil volgend seizoen voor een ploeg rijden die me sportieve garanties geeft en me kan betalen. Ik rijd een schitterend seizoen en maak me geen zorgen om mijn toekomst."

De hele heisa zal in ieder geval geen invloed hebben op zijn prestaties. Dat bleek ook in de proloog van de Eneco Tour, waarin Gilbert achtste werd. "Van stress is helemaal geen sprake. Ook in mijn hoofd ben ik sterker dan de rest."

sporza.beMisschien ook interessant: