Thor Hushovd rijdt vanaf volgend seizoen voor BMC. De Noor tekende bij het Amerikaanse team een contract tot het einde van 2014. "Parijs-Roubaix blijft mijn grootste doel", zegt Hushovd.

Hushovd won in de voorbije Tour twee ritten in de regenboogtrui en reed ook een week in de gele trui. In 2005 en 2009 won hij de groene trui. "Ik trek naar een goedgeorganiseerde ploeg", zegt Hushovd. "BMC wil met de juiste renners aan de start van alle grote koersen komen. Voor mij blijft Parijs-Roubaix mijn grote doel. BMC kan me er goed omringen zodat ik, of een teammaat, de koers moet kunnen winnen."

BMC-manager Jim Ochowicz verwelkomt de Noor met open armen. "Wij zijn heel blij met Thor in ons team. Naast zijn talent brengt hij ons ook enthousiasme en expertise bij. Bovendien vult hij de bestande ploeg perfect aan", weet Ochowicz.

Opvallend: met Thor Hushovd heeft BMC nu de laatste drie wereldkampioenen in huis. Hushovd won vorig jaar het WK, Cadel Evans is de wereldkampioen van 2009 en Alessandro Ballan was de beste op het WK in 2008.

BMC bouwt aan een superteam op alle fronten, want het aast ook nog steeds op Philippe Gilbert. Die zou graag in dezelfde ploeg rijden als zijn vriend en trainingsmaat Hushovd.

sporza.beMisschien ook interessant: