2011 is een pechjaar voor Tom Boonen, maar aan zijn toekomst twijfelt hij niet. "Ik moet nog 31 worden. Ik denk dat ik kan terugkomen op een beter niveau", zei een openhartige Boonen in een gesprek met Sportweekend.

Tom Boonen werd de voorbije maanden niet gespaard van pech en blessures. En als hij op zijn fiets zat, moest hij vaak zijn meerdere erkennen in anderen. Zoals Philippe Gilbert bijvoorbeeld.

Maar Boonen wil nog wat maken van zijn najaar. "Ik wil de Vuelta uitrijden en een goed WK rijden, om zo de basis te leggen voor 2012."

Boonen wil nog niet afgeschreven worden. "Ik denk dat ik in 2012 kan terugkomen op een beter niveau. Niet het allerhoogste niveau misschien, maar toch. Iemand afschrijven doe je pas als die gestopt is. Dan kun je zeggen dat die laatste jaren er misschien te veel aan waren."

"Ik moet nog 31 worden. Ik heb nog een paar mooie jaren voor de boeg. In welke rol zien we wel. Ik kan me aanpassen. Ik heb daar geen problemen mee."

Boonen snijdt tot slot het thema Gilbert aan. "Als hij naar BMC gaat, denk ik wel dat hij een goeie keuze maakt. Dat is absolute wereldtop en een ploeg met veel uitstraling. Maar hij zal toch anders moeten rijden met al die kleppers in de ploeg."

sporza.beMisschien ook interessant: