Er is een einde gekomen aan de speculaties over de toekomst van Philippe Gilbert. De Belgische kampioen zal een contract voor drie seizoenen tekenen bij BMC. BMC kreeg in de laatste rechte lijn de voorkeur op Omega Pharma-Quick-Step.

Eergisteren zei de manager van Gilbert nog dat hij om de tafel zou gaan zitten met Patrick Lefevere, maar uiteindelijk vist Omega Pharma-Quick-Step achter het net. Vanochtend heeft BMC op zijn website aangekondigd dat Gilbert zijn lot aan hen verbonden heeft.

"Gilbert wordt één van onze leiders in het klassieke voorseizoen", zegt teammanager Jim Ochowicz. "Vervolgens een belangrijke pion in het team dat Cadel Evans in de Tour moet bijstaan en tenslotte een waardevolle mentor voor jongeren als Taylor Phinney en Greg Van Avermaet."

Cadel Evans reed bij Omega Pharma-Lotto al samen met Gilbert en is blij dat hij herenigd wordt met onze landgenoot. "We zijn altijd vrienden gebleven, fantastisch dat we opnieuw ploegmaats worden", reageert de Australiër.

De ambities van Gilbert in zijn nieuwe team blijven onveranderd, laat hij doorschemeren in een eerste reactie op de website van zijn nieuwe werkgever.

"Ik ken BMC goed: het is een knap georganiseerde ploeg die al een hele tijd geïnteresseerd was in mij. Het is een zeer professionele en hechte groep. Ik heb duidelijke doelen: de klassiekers en daarna de Ronde van Frankrijk."

"De Tour begint volgend jaar in Luik, dicht bij mij thuis. Ik mik, net als dit jaar, op een ritoverwinning en zal daarna Evans helpen om de eindzege binnen te halen." Pro memorie: met wereldkampioen Thor Hushovd trok BMC vorige week nog een topper (en vriend van Gilbert) aan.

sporza.beMisschien ook interessant: