Philippe Gilbert rijdt de volgende jaren bij BMC en niet Omega Pharma-Quick.Step. In Het Nieuwsblad licht zijn manager die keuze toe en spreekt sussende taal. "Ik bedank Patrick Lefevere voor de gesprekken."

"Philippe Gilbert koos voor het team dat hem de meeste zekerheid gaf om zijn job het beste uit te voeren", opent Vincent Wathelet. "Sportief was het totaalplaatje van BMC volgens hem beter dan Omega Pharma-Quick.Step."

"Zo vindt Philippe de communicatie bij zijn huidige ploeg niet top. Wel, BMC laat sportief manager John Lelangue naar Monaco verhuizen. Zo is hij altijd in Gilberts buurt. Dat zijn misschien details, maar voor Philippe zijn die elementen bijzonder belangrijk."

Patrick Lefevere (Omega Pharma-Quick.Step) was bijzonder ontgoocheld. "Maar uiteindelijk is het altijd de renner die beslist", zegt Wathelet.

"De beslissing viel donderdagavond, omstreeks 23 uur. En niet vroeger, zoals Levefere blijkbaar in de media laat uitschijnen. Ik had Lefevere gezegd dat Philippe graag met zijn vriend Thor Hushovd in één ploeg wou rijden."

"Ik wil Lefevere, samen met Eddy Merckx en Bessel Kok, trouwens bedanken voor de gesprekken. Ik wens geen polemiek in deze zaak. In het leven kom je elkaar altijd weer tegen", besluit de manager van Gilbert diplomatisch.

sporza.beMisschien ook interessant: