Tom Boonen kampt met een fysiek ongemak. "Door de wrijving van mijn broek met het fietszadel sukkel ik met een blessure aan mijn balzak", zegt hij in Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad. Boonen staat momenteel 145e in de Ronde van Spanje.

"Door de extreme warmte en het zweten is de zone rond mijn balzak zwaar geïrriteerd geraakt", verklaart Boonen. "Er zit een gat in."

"Er zit nu een laagje "second skin" (pleister die ook wordt gebruikt voor blaren, red) op en een soort pampertje. Vervelend en pijnlijk."

"Ik heb behoorlijk wat verzorging nodig om in de Vuelta te kunnen blijven. In de tijdrit maandag ging het van kwaad naar erger. Ik zat tijdens die 47 kilometer geen enkel moment op mijn zadel."

Toon Cruyt, ploegdokter van Boonen bij Quick-Step, denkt dat het ergste leed intussen geleden is. "De rustdag dinsdag kwam net op tijd, waardoor de blessure - met de tijdrit inbegrepen - toch twee dagen meer kans kreeg om te helen."

"Het is vooral belangrijk voor Tom dat hij hier met het oog op het WK zijn conditie kan verfijnen, maar ik kan me voorstellen dat het balen was."

sporza.beMisschien ook interessant: