De Luxemburgers van Leopard Trek en de Amerikanen van RadioShack slaan de handen volgend seizoen in elkaar. Leopard heeft de geruchten over een samensmelting maandag bevestigd op zijn website.

"Het nieuwe team zal RadioShack-Nissan-Trek Professional Cycling Team heten", luidt het. De partijen zijn overeengekomen twee jaar met elkaar in zee te gaan. "Het gaat niet om een fusie. Leopard blijft bestaan. Nissan en RadioShack komen er als hoofdsponsors bij."

"Zoals we in januari hebben gezegd, was 2011 een studiejaar", zegt Leopard-eigenaar Flavio Becca. "Volgend jaar willen we nog beter doen. In het moderne wielrennen kun je niet verbeteren zonder sponsors, dit is dus een mijlpaal."

Het fusieteam behoudt Luxemburg als thuisbasis en gaat door met de World Tour-licentie van Leopard. Er zijn al enkele renners zeker van een plaatsje in de nieuwe ploeg: Fabian Cancellara, Andy en Fränk Schleck, Chris Horner, Andreas Klöden, Matthew Busche, Janez Brajkovic, Nelson Oliveira en Robert Wagner. De andere namen zullen later bekendgemaakt worden.

Maxime Monfort zei maandag aan Sporza dat de meeste renners van Leopard nog in het ongewisse zijn over hun toekomst.

Monfort: "De sfeer op de rustdag was bedrukt. We lezen de berichten in de kranten, maar weten zelf van niets. Zelf maak ik me geen zorgen, ik heb dit jaar getoond dat ik niveau gehaald heb."

sporza.beMisschien ook interessant: