Telenet-Fidea gooit het het komend veldritseizoen over een andere boeg. "We gaan onze eigen kampioenen kweken", vertelde manager Hans van Kasteren op de teamvoorstelling. De eliteploeg bestaat uit Bart Wellens, Tom Meeusen, Rob Peeters en Joeri Adams.

"Met wereldkampioen Zdenek Stybar en Kevin Pauwels zijn we onze belangrijkste renners kwijtgespeeld", legde Hans van Kasteren de koerswijziging uit.

"Omdat ik niet wil meedoen in het opbod van het grote geld, pakken we het anders aan en starten we met een juniores- en een vrouwenteam. Zo kunnen we onze eigen kampioenen van bij de start van hun carrière opleiden."

"Onze eliteploeg is met Bart Wellens, Tom Meeusen, Rob Peeters en Joeri Adams maar vier renners sterk. Als die vijf keer winnen, zal ik tevreden zijn. Hun ploegleider is Danny De Bie."

Bart Wellens heeft op zijn 33e één ambitie: "Ik wil weer meer crossen winnen. Vorig seizoen moest ik het met één zege doen op de Cauberg."

"Met mijn coach Marc Lamberts, die ook Jurgen Van den Broeck traint, koos ik daarom voor een andere voorbereiding en haalde ik ook mijn gewicht naar beneden."

Tom Meeusen gooide in zijn eerste profjaar hoge ogen met winst in de Wereldbeker-wedstrijd in Kalmthout en de Superprestige-cross in Gieten.

"Daarvoor wil ik dit seizoen weer tekenen. Ik ga wel voor meer regelmaat en dus top 5-plaatsen." Rob Peeters wil "een vaste stek veroveren in de Wereldbekerploeg".

Wellens en Peeters stappen zaterdag op het vliegtuig naar de Verenigde Staten. Ze gaan er vijf crossen afwerken in Las Vegas, Seattle en Baltimore.

"Ons doel is drieledig", legt Wellens uit. "We willen punten pakken om vooraan te kunnen starten in de Europese crossen, onze conditie aanscherpen en ook het circuit van het WK 2013 in Kentucky verkennen."

sporza.beMisschien ook interessant: