Björn Leukemans staat niet langer op de dopinglijst van de Vlaamse Gemeenschap. "Op zich is dat goed nieuws", zegt hij. Deze beslissing betekent echter niet dat Leukemans helemaal verlost is van de zaak. Hij mag morgen wel fietsen, maar de hele rechtsprocedure moet nog opnieuw starten. "Officieel weet ik nergens van", zegt Leukemans. "Maar op zich is dit natuurlijk wel weer goed nieuws."

Leukemans testte voor het WK 2007 positief op testosteron. De Predictor-Lotto-renner legde de schuld bij de ploegarts. De Disciplinaire Raad schorste Leukemans voor twee jaar, maar Leukemans ging in beroep en de Raad van State verbrak de sanctie.

De zaak moet worden overgedaan, maar dan met andere rechters, zo werd beslist. De Vlaamse Gemeenschap heeft nu het arrest van de Raad van State gevolgd en Leukemans van de dopinglijst gehaald. Op die manier kan Leukemans, als hij een ploeg vindt, (voorlopig) opnieuw koersen.

De schrapping betekent evenwel niet dat Leukemans helemaal verlost is van de zaak. "Neen, de zaak wordt over enkele weken gewoon heropgestart", zegt Hans Cooman, hoofdarts van de Vlaamse Gemeenschap aan onze redactie.

Sporza.beMisschien ook interessant: