Jens Keukeleire (22) verlaat Cofidis en gaat voor GreenEdge spurten. "Ik wil veel leren van O'Grady en McEwen", zegt de Belg. GreenEdge is de nieuwe Australische ploeg die volgend jaar zijn intrede doet in het peloton.

Vorig jaar brak Jens Keukeleire door in het voorjaar, dit seizoen was het wat minder. Al won hij wel een rit in de Ronde van Oostenrijk. Keukeleire vond de tijd rijp om andere lucht op te snuiven. Hij verlaat Cofidis.

"Ik heb twee fantastische seizoenen gehad bij Cofidis, maar het is tijd voor een volgende stap in mijn ontwikkeling. Ik moet nog veel leren", licht Keukeleire zijn keuze toe.

"Ik moet sterker worden, beter trainen en werken aan mijn techniek en mijn tactische vaardigheden. GreenEdge biedt me die mogelijkheid."

"Ik kijk ernaar uit te leren van ervaren renners als Stuart O'Grady en Robbie McEwen. Ik heb veel respect voor hen."

Keukeleire is een man met een plan. "Mijn doel is een spurter te worden die ook een beklimming en een harde finale aankan. Ik wil ook een specialist in de klassiekers worden."

"Maar ik besef dat ik nog een lange weg heb af te leggen. Daarom is GreenEdge voor mij de beste optie. Ik wil de ploeg volgend jaar bedanken met resultaten."

sporza.beMisschien ook interessant: