Jens Voigt zal ook volgend jaar nog in het peloton rijden. De bijna 40-jarige Duitser heeft zijn contract bij Leopard met een jaar verlengd en rijdt in 2012 in het shirt van de nieuwe ploeg Radioshack-Nissan-Trek, de opvolger van Team Leopard en Team RadioShack.

Vorig jaar verliet Jens Voigt samen met Fränk en Andy Schleck Bjarne Riis om in het nieuwe Leopard-project te stappen, en ook volgend seizoen zal hij aan de zijde van de Luxemburgse broers rijden.

"Het is mijn droom om Fränk of Andy in het geel naar Parijs te brengen, ik ben dan ook blij dat ik met hen kan blijven rijden en proberen om volgend jaar de Tour te winnen", zegt Voigt, die in 2012 aan zijn 16e profseizoen begint.

Voigt reed al 14 keer de Tour. Op zijn rijkgevulde palmares staan onder meer ritzeges in de Ronde van Frankrijk, de Ronde van het Baskenland en het Internationaal Wegcriterium.

Maandag maakte Leopard-Trek bekend dat het volgend seizoen samengaat met RadioShack. Johan Bruyneel wordt de sportieve manager bij het nieuwe team.

sporza.beMisschien ook interessant: