Quick-Step heeft de kermiskoers in Desselgem gedomineerd. Met Guillaume Van Keirsbulck en Andy Cappelle bezette het de eerste twee plaatsen. Van Keirsbulck had een kleine voorsprong op zijn ploegmaat. Baptiste Planckaert, gisteren nog winnaar in Zwevegem, werd negende.

Guillaume Van Keirsbulck en Andy Cappelle gingen samen op pad en maakten er een koppeltijdrit van in de laatste 30 kilometer. In de slotkilometer sprintte Van Keirsbulck weg van zijn ploegmaat.

"Dit is fantastisch", zei de neoprof. "Dit is de eerste zege als prof en het is leuk dat ik die hier in België kan vieren, niet ver van mijn thuis. Dit is een bijzonder speciaal gevoel."

"Ik wil deze overwinning opdragen aan mijn vriendin. Ik ben zeker dat ze trots zou zijn op mij." Van Keirsbulck verloor enkele maanden geleden zijn vriendin in een auto-ongeluk.

Voor Gert Steegmans was de wedstrijd in Desselgem zijn eerste sinds zijn val in de Tour. "Ik ben blij, want ik heb zonder pijn kunnen rijden", zegt de Quick-Stepper. "Ik probeer nog zoveel mogelijk wedstrijden te rijden dit jaar om een goeie basis te leggen voor 2012."

sporza.beMisschien ook interessant: