Voor Bart Wellens is de kop eraf: hij begon donderdag aan zijn veldritseizoen in Las Vegas met een zevende plaats. "Het was heel leuk, maar zo'n eerste wedstrijd zorgt toch altijd voor stress."

Las Vegas is de grootste veldrit over de oceaan. "Het publiek is superenthousiast. Dat bleek al bij de verkenning. Waar iedereen over de balkjes liep, ging ik er al springend overheen."

"Tja, dan gaat het publiek volledig open. Ze houden van show, er moet spektakel geleverd worden", zegt hij in Gazet van Antwerpen.

"En dat komen ze na de race ook zeggen. Ze vonden het "cool" wat ik deed. En dat maakt het plezant. Toch is er ook druk, want elke Amerikaan is supergemotiveerd om de Europeanen te kloppen. Dus ben ik verplicht om goed te presteren."

Wellens haalde er sportief niet helemaal uit wat erin zat. "Ik sukkelde wat met mijn materiaal. Ik had problemen om na het lopen weer in mijn klikpedalen te geraken. Het gebrek aan crosstraining wellicht en het feit dat ik ze te vast had staan..."

Las Vegas zou Las Vegas niet zijn als er niet met geld gegooid werd en dat gebeurde tijdens de cross letterlijk. Wellens: "Het publiek stond constant met dollars te wuiven die je als renner mag proberen mee te graaien. Zoiets maak je bij ons niet mee."

"Het Belgische publiek kan nog veel leren van de Amerikanen. In België is er ook sfeer. Maar hier heb ik maar één supporter gezien die zich negatief uitliet en wat bier over ons kieperde."

sporza.beMisschien ook interessant: