Bart Wellens heeft in drie crossen al meer gewonnen dan in zijn hele voorgaande seizoen. De kopman van Telenet-Fidea was zaterdag en zondag de beste in Issaquah, in de VS. "Ik ben enorm blij", vertelde de Telenet-Fidea-kopman op de teamwebsite.

Wellens liet de Belgische openingscross in Erpe-Mere voor wat hij waard was en trok op tournee in de Verenigde Staten. Woensdag woekerde hij nog te veel met zijn krachten en viel hij te vroeg aan in Las Vegas.

Zaterdag in Issaquah wachtte hij zijn moment af. "Het was een supersnelle cross. We reden constant 30 km per uur. Toen Trebon en Page ervandoor gingen, moest ik erachter. Ik ging op en over de twee en reed nog drie ronden alleen." Ben Berden was vierde, Rob Peeters vijfde.

"Het was zalig om nog eens met de armen wijd open over de streep te bollen. Ik ben heel blij. Mijn Amerikaanse trip is geslaagd."

En die werd nog beter. Want daags erna was Wellens op dezelfde locatie, "maar in de regen en op een totaal ander parcours", weer de beste.

Teammaat Rob Peeters maakte de beste start, maar Wellens beende hem bij en reed daarna zo snel dat Peeters niet meer kon volgen.

Achter Wellens stopte Peeters goed af. Hij zou tweede worden, voor Jonathan Page. Wellens relativeerde zijn zege: "Ik besef heel goed dat er in Europa sneller wordt gereden, dat het niveau in Europa nét iets hoger ligt. Maar deze tweede zege doet toch deugd."

"Hopelijk wint Rob volgende week in Sun Prairie. Ik gunde hem vandaag de zege, maar ik was te goed om te wachten. We gaan nu het WK-parcours in Louisville verkennen en daarna een weekje rustig trainen."

sporza.beMisschien ook interessant: