Zondag was niet het dagje van Thor Hushovd. De Noorse titelverdediger zag door een massale valpartij in het peloton zijn kansen om zijn titel te verlengen in rook opgaan. "Ik voelde me de hele dag goed en was niet eens moe aan de finish", zegt Hushovd.

Zes ronden van het einde van het WK in Kopenhagen sloeg het noodlot toe voor Thor Hushovd. Hij zat achter de valpartij in het peloton, reed nog eens lek en raakte nooit meer voorin.

"Ik ben enorm ontgoocheld, dit was een gemiste kans", zegt de Noor. "Ik voelde me de hele dag goed en was niet eens moe aan de finish. Dat was enorm frustrerend."

Hushovd kreeg geen hulp van zijn ploegmaats. "Arvesen en Rasch wisten niet wat er gebeurd was. Oortjes waren verboden en dus kregen ze de informatie te laat. Hen treft geen schuld."

Hushovd trekt wel één conclusie. "We hadden twee kopmannen (ook Edvald Boasson Hagen, die achtste werd, red) in Kopenhagen en onze ploeg is daarvoor te klein. Op het volgende WK moeten we voor één kopman gaan. Dat zal voor iedereen makkelijker zijn."

sporza.beMisschien ook interessant: