Bart Wellens werd de afgelopen weken regelmatig op de korrel genomen. Maar met een vijfde plaats in Tabor diende hij de criticasters van antwoord. "De benen waren goed, maar ook mijn moreel was goed. Ik was geprikkeld door de berichten dat ik afgeschreven zou zijn. Vooral Roland Liboton heeft mij verbaasd met dingen waar hij niets van weet", schrijft Bart Wellens op zijn site.

"Liboton (ex-pr-manager van Fidea) zou me vroeger gezegd hebben hoe ik moest trainen", zegt Wellens. "Maar we zagen hem alleen als er hapjes en drankjes waren. Ex-renners hebben blijkbaar over alles een mening. Ik heb in Tabor laten zien dat ik nog niet versleten ben", zegt de 30-jarige Wellens.

"Het is gewoon heel moeilijk geworden. Een paar procentjes minder en je komt uit op een slecht resultaat. Vallen bij de start, pech,... alles speelt nu mee. Het niveau van de cross is nog maar eens gestegen. Dat is niet gemakkelijk voor mij, maar ik bepaal nog altijd het beeld van de wedstrijd en daar ik ben ik trots op", zegt hij.

"Tabor heeft me hoop gegeven. Op een parcours dat me niet ligt, terugkomen en bijna nog het podium halen. "Ik ben nu vol vertrouwen voor de Koppenberg", besluit Wellens.

sporza.beMisschien ook interessant: