Nys, Boom en Albert. Albert, Boom en Nys. Dat waren de podia van het veldrijden afgelopen weekend. Geen renner van Fidea te bespeuren, maar teamleider Hans van Kasteren wanhoopt (nog) niet. Fidea kon zich in het seizoensbegin nog niet te veel laten opmerken. Sporza voelde teamleider Hans van Kasteren hierover aan de tand en vroeg naar een verklaring.

"Stybar, onze Tsjech, had een slechte zomer door knieproblemen. Die achterstand krijg je niet zomaar weggewerkt", zegt Van Kasteren aan Sporza. "En Bart Wellens was vorige week ziek en sliep daarna slecht, omdat zijn vrouw Lentl plots was opgenomen in het ziekenhuis."

"Maar Bart eindigde toch twee keer vijfde en dat dus na drie dagen antibiotica en op een parcours dat hem niet zo lag. Voor Van Kasteren lijdt het geen twijfel dat Wellens straks weer tussen de grote jongens staat. "Barts conditie is niet slecht. Niet twijfelen: de zware crossen komen en alles raakt in orde", is hij vol vertrouwen.

"Ik maak me geen zorgen. Bart zal de aansluiting wel vinden. Niels Albert steekt er momenteel nog bovenuit. Daar is niemand tegen opgewassen, ook Sven Nys niet. Maar dit kan hij niet volhouden tot het einde van het seizoen", denkt Van Kasteren. "Zodra het programma begint door te wegen, met de Superprestige én GvA-trofee én de Wereldbeker, zullen we zeker nog duels tussen Nys en Wellens krijgen."

Volgens Hans van Kasteren wordt de top in het veldrijden intussen breder. "Als je ziet dat Groenendaal 22e wordt, dan mag je zeggen dat het zeer snel evolueert."

"Ook Erwin Vervecken heeft het moeilijk", weet Van Kasteren. "Je hebt de top zes en daarachter volgt een grote groep van een negental renners. Dit komt de populariteit van het veldrijden alleen maar ten goede", vindt Van Kasteren.

Van Kasteren had voor het seizoen dertig zeges vooropgesteld. Is dat streven nog haalbaar? "We hebben er al vijf en we zijn nog maar een maand ver. In november moeten we er staan. Je hoeft niet bang te zijn", besluit de Fidea-teamleider.

sporzaMisschien ook interessant: