2009 wordt ongetwijfeld het jaar van de comeback in het wielrennen. Ivan Basso reed enkele weken geleden al zijn eerste race sinds zijn schorsing, maar hij beseft dat het echte werk nog moet komen. "Ik brand van verlangen naar het nieuwe seizoen, maar ik weet dat ik rustig moet blijven. Ik mag geen belangrijke stappen overslaan", schrijft Basso in zijn dagboek op www.cyclingnews.com.

"Ik wil volgend jaar in elke wedstrijd iets leren. Het doel is om aan de start van de Giro te verschijnen in topvorm. Ik wil na mijn schorsing antwoorden met de pedalen", meldt de 30-jarige Italiaan. Basso heeft heel wat negatieve reacties gekregen na zijn comeback. "Wie nu nog altijd iets tegen mij heeft, is een overdreven moraalridder. Die personen zal ik toch nooit kunnen overtuigen", denkt Basso. "Maar als je naar de feiten kijkt en je weet dat ik mijn schorsing heb uitgezeten, dan kun je toch niets tegen mijn terugkeer hebben?"

"Ik wil de brompotten in 2009 tonen wat ik kan", zegt Basso. "Ze zullen mij niet alleen in de race kunnen zien, maar ook wat ik doe op training. De mensen willen geen geblaat maar feiten. Met cijfers zal ik tonen dat ik zuiver op de graat ben", zegt Basso.

sporza.beMisschien ook interessant: