Mark Cavendish heeft Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn palmares bijgeschreven. De Britse wereldkampioen van Sky won autoritair in de massaspurt. Goetarovitsj en Van Hummel mochten mee op het podium.

Dankzij het sterke deelnemersveld had deze 65e editie van Kuurne-Brussel-Kuurne alles weg van een vlakke etappe in de Ronde van Frankrijk.

Na een snelle aanhef raakte een groep van zeven renners weg. De gretige Van Avermaet en de onverwoestbare Eeckhout kregen het gezelschap van Baugnies, Barbé, Devillers, Van Hoecke en de Fransman Fouchard.

Het peloton hield zijn achterstand binnen de perken tot op de Oude Kwaremont de koers openbrak. Met Boonen, Farrar en Ballan maakte schoon volk de sprong naar voren, maar onder impuls van Lotto-Belisol en Vacansoleil liep alles samen.

Onder anderen Eeckhout, Ghyselinck, Delfosse en Chavanel wilden het er toch nog eens op wagen en bundelden hun krachten in de finale.

Maar in de plaatselijke ronden hield Sky de koplopers onder controle en met de helpende hand van Rabobank en Lotto was de massasspurt onafwendbaar. Daarin deed wereldkampioen Cavendish zijn naam alle eer aan.

Cavendish is zo de eerste wereldkampioen die Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam schrijft sinds Johan Museeuw in 1997.

sporza.beMisschien ook interessant: