De tweede rit in de Tirreno-Adriatico is een prooi geworden voor Mark Cavendish. De wereldkampioen vloerde Oscar Freire en Tyler Farrar in de massaspurt in een weinig opwindende etappe. Enkel een grote valpartij in de slotfase deed het peloton nog opschrikken.

De tweede etappe van de Tirreno, met twee klimmetjes onderweg, werd vooraf bestempeld als een etappe voor de spurters. Iedereen verwachtte dus een duel tussen Cavendish en Greipel.

De traditionele vlucht bestond uit twee Italianen. Diego Caccia (Farnese) en Stefano Pirazzi (Colnago) vertrokken van bij de start en namen snel een voorsprong van zes minuten. Onderweg verdeelden ze de prijzen.

Het peloton, onder leiding van GreenEdge, hield de twee de hele rit onder schot en greep ze op 25 kilometer van de streep. Daarna volgden nog een paar ontsnappingspogingen op een laatste hellende strook. Zo probeerde Greg Van Avermaet het nog op vier kilometer van de streep. Maar niemand kon de aangekondigde massasprint nog vermijden.

Het peloton werd in de laatste kilometers nog opgeschrikt door een valpartij, waarvan Matthews (Rabobank) het grootste slachtoffer was. In de massaspurt ging Farrar vroeg aan, maar Cavendish remonteerde hem vlot en won voor Freire en Farrar. Matthew Goss, kon zich niet mengen in de sprint, maar hij behoudt wel zijn leiderstrui.

sporza.beMisschien ook interessant: