Joaquim Rodriguez heeft de zesde etappe in Tirreno-Adriatico gewonnen. De Spanjaard van Katjoesja bleef net uit de greep van een groepje met favorieten. Horner blijft leider maar ziet Nibali wel naderen.

Heel wat renners hadden geen zin meer in de heuvelachtige etappe in en rond Offida. Het regende dan ook opgaves, bij de start en tijdens de rit.

Zo bleef Philippe Gilbert wat langer in zijn bed liggen. Hij kreeg vorige nacht lichte koorts en spaart zich voor Milaan-Sanremo zaterdag. Ook Cavendish, Boasson Hagen en Goss gaven op met het oog op de eerste klassieker van het seizoen.

Na 55 kilometer was de eerste vlucht van de dag een feit. Een groep van zeven renners raakte weg: Betancour, Laverde, Vichot, Amador, Samojlav, Pauwels en Selvaggi. De zeven kregen een maximale voorsprong van vijf minuten.

Het peloton timede perfect en op vijf kilometer van de finish werden de vluchters gegrepen. In de hellende slotkilometers waren er tal van uitvalspogingen in het groepje met de favorieten. Zo probeerde Stijn Devolder het nog op twee kilometer van de streep.

Uiteindelijk was het de Spanjaard Joaquim Rodriguez die met een uitval in de laatste kilometer de overwinning greep. Nibali kwam net te laat, maar pakt wel de zes belangrijke bonificatieseconden.

Chris Horner gaat als leiders de laatste korte tijdrit in. Het belooft in de straten van San Benedetto del Tronto wel nog een spannend secondespel te worden, want Kreuziger en Nibali volgen op korte afstand.

sporza.beMisschien ook interessant: