Bart Wellens heeft zijn eerste overwinning van het seizoen op zak gestoken. De Fidea-renner was de sterkste in de modder en sneeuw van de GvA-cross in Hasselt. Sven Nys probeerde er snel vanonder te muizen en kreeg Kevin Pauwels met zich mee. Nog voor halfweg dichtte Pauwels' ploegmaat Wellens de kloof.

Op het glibberige parcours maakte Nys een zeldzame slipper, maar met een indrukwekkende remonte zette hij de scheve situatie recht. Ook Rob Peeters sloot aan bij de koplopers. Maar in de smeltende sneeuw zette Wellens alles op alles.

Achter de Fidea-renner probeerde Nys alles om weer helemaal vooraan te geraken, maar pech hield de renner van Landbouwkrediet tegen. Eerst stak hij zijn voet in zijn wiel tijdens het lopen, daarna reed hij lek en moest hij bijna een hele ronde met een lekke band rijden.

Wellens, Peeters en Pauwels gingen samen de laatste ronde in, maar Wellens was de sterkste en kwam alleen aan. Peeters verslikte zich nog in een bocht, Pauwels maakte de triomf van Fidea compleet met de tweede plaats.

sporza.beMisschien ook interessant: