Lotto-Belisol zal de Giro niet met lege handen moeten verlaten, want Lars Bak heeft de Belgische ploeg een ritzege bezorgd in Sestri Levante. Bakelants zat mee in de vluchtersgroep en werd vierde.

Het parcours van de 12e rit, met enkele venijnige klimmetjes, was geknipt voor vluchters. Acht renners, met Bakelants, slaagden erin mee te glippen in de felbegeerde ontsnapping. Golas zette zijn zinnen op de bergtrui, maar ging na de top van de voorlaatste klim solo door.

De Pool liep steeds verder uit, maar hij overspeelde zijn hand. Alles kwam weer samen. In de finale regende het aanvallen. Die van Bak was de beste.

"Dit is met voorsprong de grootste zege uit mijn loopbaan", zegt de Deen van Lotto-Belisol. "Op de klimmetjes was ik zeker niet de sterkste, daarom dat ik mijn krachten heb gespaard met het oog op de laatste tien kilometer. Die tactiek heeft mij een ongelooflijke zege opgeleverd."

"Ik wil het team bedanken dat ik eens mijn eigen kans mocht gaan. In het verleden zat ik vaak in ploegen waar ik veel werk moest opknappen voor anderen."

sporza.beMisschien ook interessant: