Bart Wellens is boos op Sven Nys na de WB-manche in Koksijde. Zaterdag was de Fidea-man karig met commentaar, maar in Het Nieuwsblad praat Wellens wel. "Nys heeft gewoon niet graag dat ik win", zegt de Fidea-renner. "Sven gunt me de zege niet. Ik dacht dat hij altijd koerste om te winnen. Niet dus", vertelt Wellens.

"Vervecken greep zijn kans, maar hij was niet de sterkste. Ik heb de kans niet gekregen", zegt Wellens. Wellens is gepikeerd omdat Nys weigerde over te nemen op het asfalt, net voor de laatste ronde. De twee reden toen samen voorop. "Sven zei dat hij niet beter kon, maar dat aanvaard ik niet", zegt Wellens.

"In de voorlaatste ronde had ik al een hele tijd op kop gereden. Had Sven toen op het asfalt 20 meter voorop gereden, dan gingen we samen voor de zege strijden. Het was ook niet aan mij om te sleuren met nog twee Fidea's achter mij. Sven die niet beter kon? Komaan, daarna probeerde hij nog weg te geraken. In Koksijde is me veel duidelijk geworden."

"Ik ben de enige die de cross echt wou openbreken, maar ik kocht er weer weinig mee. Koksijde heeft me geleerd hoe Sven over mij denkt", luidt het bij de Fidea-renner. "Ik vind het niet sportief. Er staat een rekening open. Hij krijgt nog een antwoord van mij."

sporza.beMisschien ook interessant: