Afgelopen weekend maakte Bart Wellens zich boos op Sven Nys, omdat Nys niet zou hebben "overgenomen" toen de twee voorop reden in Koksijde en de overwinning in zicht was. "Er zal niets van blijven hangen", zegt de Fidea-renner. Bart Wellens was na de WB-cross in Koksijde niet te spreken over het koersgedrag van rivaal Sven Nys. Wellens zei dat Nys hem de zege niet gunde.

"Dat is een reactie van ontgoocheling kort na de race", klinkt het nu bij Wellens op cyclocross.info. "Natuurlijk vind ik nog altijd dat Sven een fout maakte door zijn benen stil te houden", zegt Wellens.

"Maar het is zonde dat de pers dat allemaal zo opklopt. De media zouden beter iets meer aandacht besteden aan de winnaars Vervecken en Vantornout. Die verdienen na hun zege de publiciteit. Lang geleden dat ik mijn mond nog eens had opengedaan na de koers en kijk: ze springen er meteen op", zegt Wellens.

"Of ik er nog met Sven over praatte? Neen. Hij kent mijn mening en hij zal de zijne ook wel hebben. Volgende zaterdag slapen we in hetzelfde hotel in Igorre, daags voor de Wereldbeker-wedstrijd daar. We zullen het er wel eens over hebben", klinkt het bij Wellens. "Of dit zal blijven hangen? Bah nee. Maar Sven moet in het vervolg wel niet denken dat ik me te pletter zal rijden met hem in mijn wiel." Wellens eindigde afgelopen weekend vierde en tweede.

sporza.beMisschien ook interessant: