Joaquim Rodriguez (Katjoesja) heeft in de 14e rit van de Vuelta zijn derde etappezege geboekt. Op de aankomst bergop in Ancares klopte hij in de laatste hectometers Alberto Contador. Rodriguez staat nu steviger aan de leiding, met 22 seconden voorsprong op Contador.

16 renners zorgden in deze eerste echte bergrit voor wat animo in de eerste wedstrijduren. De Belgen Pauwels en Bakelants zaten erbij, net als Ballan en Moncoutié, maar de ploeg van Contador liet dit feestje niet doorgaan.

Op de slotklim werd de laatste der Mohikanen ingehaald door een inmiddels fel uitgedund peloton. In dat peloton zat geen Jurgen Van den Broeck meer, want die is vanmorgen niet meer gestart.

Rodriguez had de hulp van ploegmaat Moreno, maar Contador lieten ze toch rijden. Met een venijnig eindschot ging Rodriguez er toch nog op en over en kwam vijf seconden voor Contador boven.

Dankzij de bonificatie aan de aankomst groeit de voorsprong van Rodriguez van 13 naar 22 seconden.

Rodriguez was eerder al de beste in de zesde en in de twaalfde rit. Hij werkt zich stilaan op van outsider voor de eindzege tot favoriet.

sporza.beMisschien ook interessant: