Zondag staat in Valkenburg het eerste WK ploegentijdrit voor merkenteams op het programma. Heel wat teams trekken daarom vrijdag als ultieme voorbereiding naar het circuit van Zolder.

Marc Wauters, wielercoördinator in Zolder, stuurde uitnodigingen en daarop werd gretig ingegaan. "De ploegen krijgen alle faciliteiten en kunnen zelfs hun renners filmen om de beelden te analyseren", zegt Wauters.

"Het WK is duidelijk een doel op zich. De lat ligt hoog en de belangen zijn erg groot Bij Garmin en Team Sky werden zelfs renners speciaal voor dit WK aangeworven."

Marc Wauters fungeert zondag op het WK als coach voor Lotto-Belisol. De ex-Belgisch kampioen tijdrijden wil zijn expertise overbrengen op de renners.

"Ook wij gaan vrijdag proefdraaien op het circuit van Zolder. Zaterdag verkennen we de omloop in Valkenburg en zondag is het koers. Tussendoor wil ik wat theorie lesgeven en die wil ik dan omgezet zien in de praktijk."

Wauters mikt met Lotto-Belisol op een top 10-plaats. Het zestal van het Belgisch team bestaat uit: Lars Bak, Gaëtan Bille, Bart De Clercq, Adam Hansen, Olivier Kaisen en Jürgen Roelandts.

sporza.beMisschien ook interessant: