Peter Sagan heeft de 53e Brabantse Pijl gewonnen. Na een spannende slotfase was de Slovaak van Cannondale net sneller dan wereldkampioen Gilbert in de sprint.

Het duurde een uur voor een groepje van zes, met de Belgen Maes, Dehaes, Ghyselinck en Hermans, een vrijgeleide kreeg van het peloton. Op 50 kilometer van het einde was het verschil inmiddels onder de minuut gezakt, wat Devolder inspireerde om er alleen naartoe te rijden.

Even later kwamen ook Leukemans, Voss en Malacarne aansluiten. Enkel Maes en Dehaes konden vooraan het tempo van de frisse jongens volgen, zodat we opnieuw een kopgroep van zes renners kregen.

In het peloton hield Argos de schade binnen de perken. Op een van de 25 klimmetjes trok Van Avermaet met zijn ploegmaat Gilbert op de bagagedrager door. Een imponerende Sagan was meteen bij de les. Even later kwamen ook Geschke en Chavanel aansluiten bij dit trio, dat vlot naar de koplopers reed.

Op de laatste beklimming van de Schavei reageerde Van Avermaet op een aanval van Maes. Sagan werd zo in het defensief gedrongen, maar de Slovaak knapte het op een sterke manier zelf op. Hij sprong, met een stervende Gilbert in zijn wiel, op en over Van Avermaet. Leukemans kwam nog aansluiten, maar had niets meer over voor de sprint. Die werd als eerste ingezet door Gilbert, maar Sagan ging er in de laatste meters nog net over.

Sagan was dit voorjaar op Belgische bodem al eerste geworden in Gent-Wevelgem en tweede in de E3 en de Ronde en daar voegt hij nu dus een eerste overwinning in de Brabantse Pijl aan toe.

sporza.beMisschien ook interessant: