Marcel Kittel kan niet geloven dat hij al drie keer gewonnen heeft in deze Tour. "Marcel is gewoon heel erg snel", zegt zijn ploegleider Rudi Kemna.

"Dit is een waanzinnige overwinning, ik kan het haast niet geloven", zei een dolgelukkige Kittel vlak na zijn zege. "Ik kwam al snel zonder locomotief te zitten. Ik ben dan via het wiel van Trentin naar dat van Cavendish gegaan. Het was zo nipt!"

"Mijn eerste zege heeft het ijs gebroken en nu win ik al voor de derde keer! In Duitsland zeggen ze: alle goeie dingen komen in drievoud."

"Deze zege betekent zoveel voor mij. Ik draag hem op aan mijn ploeg en vooral Tom Veelers. Hij heeft moeten doorbijten in deze rit, want hij heeft nog last na zijn val van dinsdag. Hij kwam met tranen in z'n ogen over de streep. Ik hou van mijn ploeg!"

Rudi Kemna, de ploegleider van Argos-Shimano, had de zege van Kittel voor de rit voorspeld. "Marcel is gewoon heel erg snel. Hij heeft enorm veel klasse. Bovendien heeft hij ook een heel goed team."

"Geen drie zonder vier? Misschien gaan we wel naar vijf. Maar het zal altijd moeilijker worden, want er zal meer druk komen. Maar daar gaan we graag mee om."

Kittel doet tijdens de ritten niet mee in de supersprints. "Dat is een keuze die we voor de Tour hebben we gemaakt en we houden ons daar

sporza.beMisschien ook interessant: