Chris Froome heeft niet zijn beste dag in de Tour beleefd. De gele trui kon niet mee bij de waaieraanval van Contador en zijn team en verloor een minuut. "Dit was weer een waarschuwing voor ons team", mat de kopman van Sky toch ietwat aangeslagen de situatie op.

Op 30 km van de streep zette Saxo met zes mannen onder wie Contador een putsch op. Froome kon niet mee. "Saxo profiteerde van de zijwind en gaf er een mokerslag op.""Al wie niet in de eerste 15 zat, kon niet mee. Het was een fout van mij dat ik te ver naar achteren zat. Maar dat gezegd zijnde, kun je niet altijd vooraan koersen. Ik voelde me tot dan trouwens altijd comfortabel."

"Dit is weer een waarschuwing voor ons team. Je moet de hele tijd op de toppen van de tenen lopen. Dat lijkt simpel op papier, maar is het niet altijd."

Door materiaalpech verloor Valverde, de nummer twee achter Froome, door het spel van de teams en de wind tien minuten. "Het ging de hele dag snel. Ik maakte me vooral zorgen over mogelijke pech."

"Mollema en Contador (foto) klommen een plaatsje en kwamen een minuut dichter op mij. Ik zal hen nu zeker extra in het oog houden. Maar ik bekijk het rit per rit en er komen er nog heel wat."

Morgen is er een serieuze overgangsrit met zeven hellinkjes, zondag is er de Mont Ventoux. "De benen werden vandaag serieus getest. Het wordt een opwindend weekend."

sporza.beMisschien ook interessant: