Matteo Trentin (Omega Pharma-Quick Step) heeft de veertiende rit in de Tour gewonnen. Hij was de beste van een kopgroep van achttien man. Jan Bakelants kwam net tekort en strandde op de twaalfde plaats.

Het beloofde een rit voor vluchters te worden en dus ging het hard van bij de start. Een groep van achttien man vormde zich na een klein uur koersen, maar Lampre en Euskaltel, die geen mannetje voorin hadden, hielden het verschil klein. Na even tegenspartelen gaven ze het toch op en dus was de goeie vlucht, met Jan Bakelants als enige Belg, vertrokken.

Ook Vacansoleil was niet mee en dus ging Hoogerland samen met Cunego in de achtervolging. De Nederlandse kampioen raakte echter nooit helemaal voorin.

Het werd snel duidelijk dat de winnaar vooraan zat. Op 25 kilometer van de streep sloop er nervositeit in de kopgroep, maar schuchtere pogingen van Albasini, Millar en Kadri bleven zonder succes.

Voigt controleerde in de kopgroep voor zijn ploegmaat Bakelants. Op de voorlaatste helling ging onze landgenoot aan, maar hij raakte niet weg. Simon ging aan op de top van dat heuveltje en kreeg wel ruimte. Van Garderen ging er nog solo achteraan, maar de Amerikaan kon de kloof niet meer overbruggen.

Ook Kadri waagde de sprong nog, maar tevergeefs. Simon viel stil in de laatste rechte lijn. Bakelants rolde de loper uit voor Albasini, maar Trentin won.

sporza.beMisschien ook interessant: