Topfavoriet Lars Boom heeft nog eens gezegd dat hij zich zondag "geen bal" aantrekt van het Belgische blok op het WK veldrijden. "Ik ben zelf sterk genoeg om te winnen", zegt de Nederlander.

In de aanloop naar het WK in Nederland zijn de Belgen en de Nederlanders met een klein steekspel begonnen. Gisteren deelde Bart Wellens een prikje uit, vandaag antwoordt Lars Boom. "Dat spelletje hoort erbij. Dat de Nederlandse ploeg minder sterk zou zijn, houdt me evenmin bezig", zegt de huidige wereldkampioen.

"Ik ben zelf sterk genoeg en ben bekwaam om de wedstrijd te winnen. De andere jongens van de ploeg moeten ook vooraan koersen om een goed WK te rijden, en als ze dan eventueel een handje kunnen helpen, is dat mooi meegenomen. Maar het is niet zo dat iemand als Thijs Al zijn kansen voor het podium moet opofferen voor mij. En let maar op voor Stybar, Mourey of Franzoi."

"Dat het deze week plots opnieuw gaan vriezen is, deert me niet, ook al zegt bijna iedereen dat het minder goed voor mij zou zijn", gaat Boom voort. "Ik heb me er niets van aangetrokken. Ik heb gefietst en ik heb gerust. Voor de rest laat ik het op mij afkomen. Ik kan dat toch niet meer veranderen. Ik zie het zondag trouwens wel wat vettig worden. Dat kan me helpen om er een zware cross van te maken. Met die intentie ga ik alvast van start. Ik voel me klaar om erin te vliegen en alleen aankomen is ook mooi."

Lars Boom rijdt dit seizoen ook een deel van het wegseizoen. "Of het WK een van de laatste crossen uit mijn carrière in het veld wordt? Dat weet ik nog niet", zegt de 23-jarige Nederlander. "Ik moet daar met de ploegleiding van Rabobank nog over praten en voor dat gesprek doe ik daar geen uitspraken meer over."

sporza.beMisschien ook interessant: