Omega Pharma-Quick Step heeft na zondag nog maar vier renners in de Vuelta. Zdenek Stybar, Kristof Vandewalle en Tony Martin gaven op in rit naar Peyragudes. Intussen kreeg Kevin De Weert in België wel goed nieuws.

"Stybar had wat problemen na de extreme weersomstandigheden van zaterdag", zegt ploegleider Rik Van Slycke. "Vandewalle had last van zijn linkerbeen na zijn val van enkele dagen geleden. Hij stapte af met het oog op het WK, net als Martin. Hij wou de WK-tijdrit in Firenze én de ploegentijdrit niet in gevaar brengen."

Ondertussen gaat het wel beter met Kevin De Weert, die van zijn fiets geblazen werd tijdens een tijdrit in de Vuelta. Onderzoek in het ziekenhuis van Herentals heeft uitgewezen dat zijn kniepees niet gescheurd is.

"Ik ben zeer blij dat ik in België ben", heeft De Weert laten weten. "Mijn situatie verbetert dag na dag en ik ben klaar voor mijn revalidatie. Dat wordt een lang proces, maar ik ben er klaar voor."

De Weert (31) kwam zwaar ten val in Spanje. Hij verliet de wedstrijd met breuken in zijn nek, scheenbeen, sleutelbeen en een gescheurde patellapees.Misschien ook interessant: