Vasili Kirijenka (Sky) is na een knappe solo alleen bovengekomen op de Peña Cabarga. Vincenzo Nibali verloor 24 seconden op Chris Horner, maar behoudt nog net de rode leiderstrui.

Vijftien renners tekenden voor de vlucht van de dag. Met grote motoren als Hansen, Kirijenka en Chris Anker Sørensen verzamelde de omvangrijke kopgroep een voorsprong van maximaal 10 minuten.

Op de voorlaatste beklimming, de Alto del Caracol, trok Kirijenka voorin alle registers open. De Wit-Rus van Sky beschikte over superbenen en raasde als een bezetene naar de voet van de Peña Cabarga, de slotklim.

In het peloton scherpten de tenoren hun messen, maar het was wachten tot twee kilometer voor het einde op de eerste steken. Horner reageerde op een aanval van Rodriguez, waarop Nibali moest krasselen om de Amerikaan bij te benen.

Bij een tweede demarrage van Horner moest Nibali dan toch definitief plooien. Kirijenka klom ondertussen stoïcijns naar de zege en pakt zo, na twee etappes in de Giro, zijn derde ritzege in een grote ronde.

Achter de 32-jarige Wit-Rus presenteerde

sporza.beMisschien ook interessant: