Björn Leukemans (Vacansoleil) heeft zijn eerste zege te pakken na zijn dopingzaak. De 31-jarige renner won de vierde etappe in de Franse rittenwedstrijd Ster van Bessèges. Leukemans klopte de Fransman Thomas Voeckler, die wel leider wordt.

De zon was er weer in het zuiden van Frankrijk na het barslechte weer van vrijdag. Het inspireerde 23 renners om na het eerste uur het hazenpad te kiezen. In Les Fumades, waar de finish lag, wachtte vier keer een plaatselijke ronde van acht kilometer. Bij de eerste doortocht trok Thomas Voeckler (Bouygues) door.

Alleen Leukemans en Sandy Casar konden het tempo van de Fransman aan. Bij de vierde en laatste doortocht ging Voeckler nog eens voluit op een helling. Casar loste, maar Leukemans niet. En de Belg spurtte rapper dan Voeckler.

"Dit is niet te beschrijven." Dat zei Leukemans aan Sporza na zijn eerste eerste zege na maanden van kommer en kwel. Leukemans stond anderhalf jaar aan de kant wegens een (al dan niet terechte) dopingschorsing.

"Dit wordt heel hard genieten. Ik wou ook als eerste winnen voor Vacansoleil, want die ploeg heeft me toch het vertrouwen gegeven. Ik heb met de pedalen geantwoord. Dat was de enige manier."

Leukemans koerst ook anders. "Ik geniet veel meer, ik kijk er helemaal anders tegenaan dan vroeger. Ik heb gewoon erg veel plezier op de fiets, zelfs al regent een hele dag. Zoals vrijdag hier."

sporza.beMisschien ook interessant: