Diego Ulissi heeft de 94e editie van Milaan-Turijn gewonnen, de oudste wielerklassieker ter wereld. De Pool Majka moest blij zijn met de tweede plaats. Titelverdediger Alberto Contador eindigde als vijfde.

Jay Robert Thomson en Bjorn Thurau waren de vluchters van de dag. Het peloton onder leiding van Saxo, de ploeg van titelverdediger Alberto Contador, gaf het duo een bonus van meer dan zeven minuten.

Op twintig kilometer van de aankomst was hun liedje uitgezongen en dus was het wachten op aanvallen van de favorieten in de slotfase.

Op twee kilometer van de finish kon het drietal Ulissi, Majka en Pozzovivo zich licht afscheiden. Alberto Contador dichtte onder de rode vod het gat, met in zijn zog zijn landgenoten Valverde en Moreno.

Het zeskoppige elitegroepje mocht het in een sprint uitmaken en daarin toonde Diego Ulissi zich de snelste, voor Majka en Moreno. Voor de jonge Ulissi is het derde zege van het seizoen, na eerder ritwinst in de Ronde van Polen en de Italiaanse Wielerweek.

"De naweeën van mijn dubbele valpartij op het WK speelden me bij de start nog parten. Gelukkig verminderde de pijn gaandeweg", vertelt Ulissi. "Ik moet m'n ploegmaats bedanken, die me de hele dag goed geholpen hebben."

"In de laatste kilometer heb ik mij in het wiel gezet van Majka en Pozzovivo. Ik wou zo lang mogelijk wachten om de spurt aan te gaan, maar omdat Contador en co naderden, moest ik vroeger uit m'n pijp komen. Het liep gelukkig goed af."

"Ik ben zeer tevreden dat ik meteen na het WK de toppers hier kan vloeren."

sporza.beMisschien ook interessant: