Lotto-Belisol heeft vandaag het parcours van de Ronde van Vlaanderen verkend. In aanloop naar de Ronde leek het alsof er geen koers gereden kon worden zonder dat een renner van Lotto-Belisol ten val kwam. "Maar de kopmannen zijn gespaard gebleven en de rest moet zich naar hen schikken", zegt ploegleider Herman Frison.

"We willen niet langer focussen op het verleden. We hebben het volste vertrouwen in de acht renners die we geselecteerd hebben", zegt Frison.

"Jürgen Roelandts en Tony Gallopin zijn de twee kopmannen. De rest moet zich naar hen schikken, maar zal zich helemaal geven. Iemand als Stig Broeckx, die heel jong is en voor het eerst de Ronde van Vlaanderen gaat rijden, was vandaag tijdens de verkenning helemaal onder de indruk."

"Vorig jaar konden we rekenen op Greipel, Sieberg en Willems. Dat zijn sterke renners die de koers kennen. Een jaar geleden openden zij mee de debatten, dat zal nu anders zijn. Maar uiteindelijk zullen het de kopmannen zijn die het moeten doen."

"Sagan en Cancellara zijn de topfavorieten. Daaronder komt het blok van Omega Pharma-Quick Step en dan komen renners zoals Vanmarcke, Devolder, Roelandts en Gallopin."

"Maar de grote favorieten winnen zeker niet altijd. Daar moeten we op inspelen. We mogen niet bang zijn om de laatste 50 kilometer te koersen. Hopelijk geraakt er een groep weg, dan hebben we een kans."

Het parcours van de Ronde van Vlaanderen telt dit jaar een lus minder dan vorig jaar. Lotto-Belisol ging het nieuwe parcours vandaag verkennen.

"We hebben de laatste 140 kilometer verkend. Vanaf de laatste 50 kilometer is het duidelijk lastiger dan vorig jaar. De tussenstukken zijn bijna nooit vlak."

"Er is heel weinig tijd om daar te recupereren. Jürgen (Roelandts) zei daarstraks tegen mij: "Als je daar de koers kunt openbreken en wegrijden met een compacte groep, dan moeten de favorieten zelf komen"."

De selectie van Lotto-Belisol: Lars Bak, Kris Boeckmans, Stig Broeckx, Jens Debusschere, Kenny Dehaes, Tony Gallopin, Pim Ligthart en Jürgen Roelandts.

sporza.beMisschien ook interessant: